Op. Dr. Nuray Kuzukıran, “Mevsim geçiş dönemlerinde oluşan ısı değişimleri, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve vücut direncinde düşmeye yol açan faktörler nedeniyle bir çok mikroorganizma kaynaklı hastalık ve salgın ortaya çıkabilir” dedi.
Mevsim geçişlerinin, özellikle hamileler için bazı riskler taşıyabileceğini ifade eden Op. Dr. Nuray Kuzukıran, “Özellikle virüs ve bakteri kaynaklı bu hastalıklar kendini çoğu zaman solunum yolu enfeksiyonları olarak gösterir” şeklinde konuştu.
“Hamilelerin virüs ve bakteri kaynaklı hastalıklardan korunmak için hasta bireylerin hasta olmayan bireylerle tokalaşma, öpüşme, ortak kullanılan malzemelerin başkalarıyla paylaşımı gibi direk temastan kaçınılması ve dengeli beslenmeye dikkat edilmesi önerilmektedir” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuray Kuzukıran açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu dönemlerde günlük beslenme düzenine taze sebze ve meyve eklemek, vitamin desteği yapmak ve uyku düzenine dikkat etmek büyük önem taşımaktadır.
Mevsim geçiş etkilerini minimum seviyede yaşamak için; Bol su tüketmek, uyku düzenine dikkat etmek, beslenme düzenine dikkat etmek (taze sebze ve meyve tüketimini arttırmak), gerektiğinde iyi bir vitamin ve mineral desteği sağlamak için gıda takviyesi almak, günlük aktiviteyi arttırmak ve düzenli spor yapmak, kapalı ortamları iyi havalandırmak ve temiz tutmak yararlı olacaktır.”
Mevsim değişikliklerinin hormonlarla birlikte ruh halini de etkileyebileceğini belirten Op. Dr. Nuray Kuzukıran, “Bu dönemde stres yönetimi, meditasyon ve rahatlatıcı aktiviteler önemlidir. Hamilelerin kendilerini iyi hissetmeleri, bebeğin sağlığı için de faydalıdır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2024, 21:15